Clip ili Clip-on sunčane naočare

Osobe koji koriste optičke naočare često nemaju rešenje na problem: kako da nose sunčane naočare? Za njih jedan od mogućnosti su Clip-On ili Clip dodatke za naočare.

Clip ili Clip-On ( vrlo pojednostavljeno) nisu ništa više od sunčane naočare bez ručice.

Kako da koristimo Clip-On?

Njihova upotreba je veoma jednostavna. Clip ili Clip-On-i dizajnirani su da se sa jednim dodirom uklope na optički okvir. Okvir Clip-ona ne nanosi nikakvu štetu u okvir.

Većina Clip-On može da se savije (u zavisnosti od proizvođača), tako da korisnik na mestu gde nema potrebe za zatamnjivanjem može dodatak okrenuti jednim potezom. U ovom slučaju, ne morate da uklanjate Clip iz okvira naočara.

Dodatak Clip-on u većini slučajeva su proizvodi sa polarizovanim sočivima i UV400 filterom. Sočiva takođe mogu varirati u boji i veličini. Obično jedan proizvođač proizvodi ove proizvode u nekoliko veličina i različitih boja sočiva. Sočiva su crna (tamno siva), braon ili zelena. Najčešće je dostupan u tri veličine, što znači da se isti proizvod može kupiti, npr. sa veličinama sočiva od 53 mm, 56 mm i 59 mm.

Velika verovatnoća je da Clip-on neće u potpunosti prekriti okvira naočara na koje se postavlja (na osnovu praktičnog iskustva većina kupaca Clip-On-a kupuje Clip-on većih dimenzija), a Clip-on će se „proširiti“ preko sočiva optičkog okvira naočara. U tom slučaju, višak je moguće ukloniti makazama. Ako vam ne smeta malo „izbačeno“ sočivo (obično 2-3 mm), Clip-on možete ostaviti u fabričkom stanju.

Naočareonline web prodavnica nudi Clip-On dodatke nekoliko proizvođača (Montana i INVU). Ovi proizvodi oba proizvođača opremljeni su polarizovanim sočivima i UV400 filterom.

Clip-On sunčane naočare isporučuju se sa originalnim dodatkom iz Naočareonline web prodavnice.