NAJVEĆI POPUST SEZONE! Iskoristi letnji popust od 30% na APSOLUTNO SVE iz naše ponude! Kupon kod: 30%OFF . Naručite telefonom: (021)843-942

Kako izabrati muške naočare za sunce?

Naočare za sunce tokom sunčanih dana pored toga što predstavljaju modni dodatak pružaju i preko potrebnu zaštitu za vaše oči. Nekada nije postojao običaj nošenja sunčanih naočara, ali su muškarci imali šešire, koji takođe delomično štite oči od refleksije sunčevih zraka. Sunčane naočare je potrebno nositi kad god ste na otvorenom, kroz celu godinu bez obzira dali je sunčan, oblačan ili maglovit dan.

Mnogo je saveta i predloga da pronađete idealne naočare za sunce, a zapravo je samo jedna stvar bitna prilikom njihovog izbora a to je oblik vašeg lica, naročito vaše brade. Ako imate okruglo lice, pristaju vam naočare svih oblika samo ne okrugle, a uskom licu odgovaraju baš takve. Ukoliko je vaše lice ovalno, pristaju vam svi oblici.

Okruglo lice

Širina i dužina su jednake kod okruglog lica zato treba izabrati oblik naočara koji će vizuelno izdužiti Vaše lice. Izbegavajte okrugle naočare i po mogućnosti izaberite široke sunčane naočare sa kockastim okvirom. Modeli za okruglo lice.

 

 

Ovalno lice

Ovalno lice je najzahvalnije pri odabiru  sunčanih naočara. Ovaj oblik lica krase istaknute jagodice i brada koja je znatno uža od čela. Ovalnom obliku pristaju skoro svi oblici sunčanih naočara kao i različiti stilovi. Ako treba baš nešto preporučiti predlažemo blago četvrtaste okvire sa zaobljenim ivicama. Modeli za Ovalno lice.

 

 

Duguljasto lice

Kao što sam naziv govori ovo lice je duže nego šire i obično je donji deo lica (vilica) najduži deo. Za duguljasto lice treba izabrati model naočara koji će vizuelno skratiti Vaše lice. Najbolji izbor su četvrtaste i okrugle sunčane naočare većih dimenzija. Modeli za Duguljasto lice.

 

 

Srcoliko lice

Kod srcolikog lica najbitnije je da se uskladi široko čelo i uska brada. Predlažemo da uzmete naočare nalik pilotskih kojima je donji deo malo izdužen, takođe možete izabrati naočare neobičnog izgleda kako bi više usmerio pažnju na oči. Modeli za Srcoliko lice.

 

 

Četvrtasto lice

Izražen donji deo vilice i široko čelo odnosno jednaka širina i dužina je to što odlikuje kockasto (ili četvrtasto) lice. Vama su potrebne naočare koje će ublažiti te četvrtaste crte lica i najbolji izbor su velike okrugle ili ovalne sunčane naočare sa tamnim staklima. Modeli za Četvrtasto lice.

 

Stručnjaci kažu veće naočare pružaju bolju zaštitu protiv UV zračenja jer blokiraju više zraka koje dolaze sa strane vašeg oka. Za zaštitu od sunca koje dolazi iz svih smerova veoma su korisni zaobljeni okviri naočara.