Naručite preko telefona: (021)843-942.   Besplatna dostava za dva ili više naručena naočara!!!!

Modni trendovi sunčanih naočara

Svi veliki proizvodjači sunčanih naočara svake godine predstavljaju nove modele, naravno to je slučaj i za predstojeću godinu. Ovi novi modeli su u skladu sa generalnim modnim putokazima koji su u trendu ove godine. Kod izrade sunčanih naočara dizajneri se igraju sa oblikom , bojama i veličinom dok materijali za izradu su ostali nepromenjeni u zadnjih nekoliko godina. Naravno da je nešto novo još ne znači da će biti dobro prihvaćen medju potrošačima zato pre predstavljanja svake nove kolekcije naočara obavlja se detaljno istraživanje tržišta.

U većini slučajeva samo deo od novih modela će stići na naše police i biti dostupan ljubiteljima mode sunčanih naočara. Nema ništa čudno u ovome jer i kao kod visoke mode samo manji broj kreacija se pojavljuje u realnom životu na ulicama. Pored ovoga postoji i faktor retkosti jer će svako ko uspe da se domogne nečeg što je dostupno u limitaranim serijama biti u prednosti da sa svojom pojavom privuče poglede drugih.

Prema onome što smo već naveli jasno je da je skoro nemoguće odrediti model naočara koji će biti najpopularniji, ali ako gledamo godine iza nas možemo do nekog stepena da predvidimo koji modeli su najveći favoriti.

U zadnjih nekoliko godina su ponovo u trendu retro modeli naočara i taj trend će se najverovatnije nastaviti. Povratak retro izgleda nije slučaj samo kod sunčanih naočara već i kod cele modne scene: vratile su se košulje sa kockastim uzorkom, visoke potpetice tipa Marylin Monroe ili muškaraci sa kratkim bradama kao na starim marlboro reklamama. Ako gledamo naočare za sunce najpopularniji retro model je svakako Wayfarer koji je postao omiljen u mladjoj populaciji. Naziv wayfarer dolazi iz modne kuće Ray Ban koji je i ponovo oživeo ovaj tip naočara. Ove naočare su u prodaji u zadnje 2 godine i barem još toliko im predstoji pre nego što postanu demode. Prema tome ako vam se svidja ovakav stil naočara još uvek ih možete nositi bez bojaznosti da više niste u trendu.

Sledeći veliki 'bestseller' mogu biti i pilotske naočare (aviatorske naočare) koje nikad nisu izlazile iz mode a sa pojavom novih modela sa šarenim staklima (plava, zelena, crvena) ponovo bi mogle postati interesantne. Sam izgled pilotskih naočara nikome ne treba predstaviti jer su već 'žive' ikone naočara za sunce. Verujemo da je svako od nas barem jednom već nosio ovakve naočare. Avijatičarski modeli su, kao što su i wayfareri, unisex modeli.

Retro talas naočara obuhvata i takozvane mačkaste naočare koje su bile nezaobilazni modni detalji tokom 50 i 60-ih. Možda ovaj tip naočara neće dostići popularnost wayfarer ili pilotskih modela ali će svakako biti dosta prisutan u našim svakodnevnicama.

Retro naočare sa mačkastim oblikom će potisnuti već godinama prisutan takozvani 'oversized' (ravne naočare sa ogromnim staklima koji pokrivaju pola lica) ženske modele. Ako posedujete takve naočare čuvajte ih dok ponovo ne dožive svoj povratak.

Nadamo se da su naši saveti malo pomogli da izaberete svoje naočare za sunce. Ukoliko vam moda ne igra ulogu tokom odabira naočara, uzmite neki klasičan model i sa njim sigurno nećete pogrešiti.