Sunčane naočare sa UV filterom

Sunčane naočare su uobičajena modni aksesoar. Koristimo ih u raznim situacijama i na raznim mestima. Naočare su važan element naše odeće, jer izražavaju  naš stil, individualnost. Koristimo ih prilikom trčanja ili bavljenja sportom, kao i na prijateljskim okupljanjima ili zabavama.

Manji i veći proizvođači sunčanih naočara svake godine lansiraju nove kolekcije sunčanih naočara. Nove kolekcije uvek donose nešto neobično, neobično u obliku, materijalu ili boji. Ali mnogi novi modeli se u suštini ne razlikuju: svi oni imaju UV zaštitu.

Šta je UV zračenje?

UV svetlost je specifičan opseg sunca koji je nevidljiv ljudskom oku. Razlikujemo UVA, UVB i UVC UV zračenje. Neželjeni efekti UV zračenja najviše su štetni za kožu i oči. Efekti UV zračenja mogu biti trenutni (poput sunčanja) ili odložen izgled (npr. katarakta na očima).

Zašto je važno zaštititi naše oči od UV zračenja?

Ljudsko oko je inherentno sposobno da filtrira određenu količinu UV zračenja. Međutim, dugotrajno i visoko UV zračenje može prouzrokovati trajno oštećenje rožnjače oka. Ako se ne brinemo o UV zaštiti naših očiju duže vreme, to može dovesti do upale oka, katarakte i drugih degeneracija (očnih bolesti) ....

.... tako da je rešenje u upotrebi kvalitetnih sunčanih naočara sa UV filtrom za filtriranje štetnih UV zraka.

Druge metode mogu smanjiti štetno UV zračenje za oko. Na primer, nismo na suncu između 10 i 16 časova (kada je UV zračenje najveće). Koristimo kape i tende. Međutim, većina se može rešiti sa dobro odabranim naočarima sa UV filterom kako bi se sprečili štetni UV zrači.

- odabrane sunčane naočare odgovaraju nacionalnim propisima.

- odgovara našem obliku lica, pokrivajući naše oči što je više moguće.

- odaberite sunčane naočare na kojima ćete naći natpis UV400 (bilo na okviru ili u pratećem uputstvu za upotrebu).

Važno je zaštititi oči dece od UV zračenja!

Imamo i sunčane naočare sa UV filterima za vasu decu. Oči su im više izložene UV zračenju, jer rožnjača njihovih očiju ne može pružiti isti nivo zaštite kao kod odraslih.

Važno: Sunčane naočare sa UV filtrom nisu iste kao sunčane naočare sa polarizovanim sočivima. Sunčane naočare sa polarizovanim sočivima imaju UV zaštitu.

Kliknite OVDE da biste videli sunčane naočale sa UV filtrom koji se možete nači u NaočareOnline webshopu